Jeugdhulp

Zorghart Twente heeft een kleinschalige woongroep voor kinderen tot 18 jaar. De woongroep is gevestigd in Almelo. De begeleiders op de woongroep zijn SKJ geregistreerd en we hebben een gedragswetenschapper waar we veel mee sparren.

Wat is jeugdhulp?

Op de groep vangen wij kinderen op die korte of langere tijd niet thuis kunnen wonen. We hebben plek voor 3 à 4 kinderen in huis. Momenteel is er geen wachtlijst.

Samen met onze collega’s zijn wij de spil van de woongroep. We zorgen voor een gezellige gezinssfeer waarin de kinderen zich positief kunnen ontwikkelen. We proberen een normaal gezinsleven te hebben met elkaar, ook al is dat soms lastig. Woorden als nabijheid, steun en structuur horen hierbij. Een grote dosis humor en Hollandse nuchterheid zal ons typeren. Bij Zorghart Twente staat de R centraal. Deze staat voor rust, reinheid en regelmaat. Maar ook voor ruimte voor wie je bent en waar je vandaan komt. Familie is belangrijk, helemaal als je niet thuis kunt wonen. Wij steken daarom veel tijd en energie in het contact met het netwerk van de kinderen. Dit doen wij zoveel mogelijk zonder te oordelen. Dat is soms lastig, maar gelukkig hebben we collega’s met wie we hierover kunnen praten. Bij ons is iedereen oké en mogen fouten gemaakt worden. Regels gelden voor ons allemaal, dus ook voor ons als woongroep begeleiders. Gaat er iets mis? Dat kan gebeuren, we praten dan samen over hoe het de volgende keer anders kan. En de lat? Die leggen wij liever wat lager. Want succes geeft vertrouwen en kracht om steeds een stapje verder te gaan. En dat gaat makkelijker als de lat niet direct zo hoog gelegd wordt.

Momenteel geen wachtlijst

Op de groep vangen wij kinderen op die korte of langere tijd niet thuis kunnen wonen. We hebben plek voor 3 à 4 kinderen in huis. Momenteel is er geen wachtlijst.

Het team

Cengizhan Akcay

Hallo, ik ben Cengizhan Akcay, een gemotiveerde professional met aanzienlijke ervaring in hoge-alert groepen, jeugdzorg+ en MVG (Moeilijk verstaanbaar gedrag) groepen. Op persoonlijk niveau ben ik Nederlands van geboorte, maar ook trots op mijn Turks-islamitische achtergrond. Mijn geloof speelt een cruciale rol in mijn leven en inspireert mij om doelen te stellen en te behalen. Het dient als mijn kracht en drijfveer, en vormt de basis van mijn waarden en normen.

Ik ben een analytisch sterke professional gespecialiseerd in het vinden van passende oplossingen voor complexe problemen. Mijn expertise is opgebouwd door een uitgebreide ervaring, waarbij ik teams heb ondersteund en begeleid bij de meest complexe casussen waar normaal gesproken stagnatie wordt ervaren. Ik ben vooral trots op mijn vermogen om de neuzen in dezelfde richting te krijgen in het geval van vastgelopen teams en het creëren van een productieve dynamiek, ondanks de complexiteit van de situaties. In deze dynamische omgevingen heb ik begeleiders ingewerkt en coördinatie op verschillende groepen geleverd. Deze vaardigheden zijn gestaafd met mijn vermogen om te navigeren in uitdagende situaties met kalmte en efficiëntie.

Buiten mijn professionele rol bevind ik me graag onder mensen. Vrienden en familie beschouwen mij als een betrokken, open en communicatieve persoon. Ik geniet van discussies over controversiële onderwerpen en verdiep me graag in theologie, een interesse die steeds dieper is geworteld in de loop der jaren. Als persoonlijke ontspanning zoek ik soms ook wel mijn eigen ruimte door spellen te spelen op de PC.

Cengizhan zorgharttwente
Burak zorgharttwente

Burak Uguz

Ik ben Burak Uguz, een gedreven jeugd en gezinprofessional met uitgebreide ervaring in intensieve kleinschalige behandelgroepen, jeugdzorg+ en MVG (Moeilijk Verstaanbaar Gedrag) groepen. Als interventiecoach heb ik de afgelopen jaren gewerkt, waarbij ik zowel kinderen als begeleiders heb bijgestaan in complexe situaties binnen grote organisaties. De resultaten van deze samenwerkingen zijn opmerkelijk geweest; van 300 incidenten zijn we gedaald naar slechts 33, en van de 8 kinderen zijn er 6 succesvol teruggekeerd naar huis in 1,5 jaar tijd. Het behalen van deze successen drijft mij nog meer.

Mijn expertise en passie liggen vooral in het vinden van oplossingen voor situaties waarbij de antwoorden niet voor de hand liggen. Met mijn ruime ervaring, analytische denkwijze, oplossingsgerichte aanpak en humorvolle benadering kan ik effectief inspelen op de behoeften die bij deze uitdagende situaties komen kijken. Ik werk outreachend om tot creatieve oplossingen te komen en te zorgen dat alles mogelijk wordt.

Naast mijn werk vind ik het belangrijk dat kinderen kunnen genieten van hun jeugd. Bij Zorgharttwente streven we ernaar om kinderen een breed scala aan activiteiten te bieden, van voetballen in de wijk tot gamen in onze gamekamer. Ook moedigen we kinderen aan om een sport te beoefenen die ze leuk vinden, zodat ze hun energie kwijt kunnen en plezier kunnen beleven.

Naast mijn professionele bezigheden ben ik een gepassioneerd sporter. Ik voetbal bij SC Barbaros en breng regelmatig tijd door in de sportschool om actief te blijven

Vragen over Zorghart? 

Heb je hulp nodig of een vraag? Vul dan het contact formulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact op.